Maandag 8 november

Zondag 7 november
Een vroegertje vandaag, om 05.15 het bed uit en om 06.00 in de taxi naar Kathmandu, samen met Prem, Prabha, hun dochter Prapthi en de voorganger Grishma. De taxi was een vrije nieuwe Suzuki Alto, op onze wegen een prettig wagentje om in te rijden, maar een rit in Nepal van 6 uur is een ander verhaal. Het eerste stuk weg was als een wasbord, daarna een groot stuk dat redelijk goed is, maar natuurlijk wel bochtig, en het laatste stuk willen jullie niet weten hoe slecht dat was. Daarbij bleek ook nog eens, dat de koppeling van de auto bergop slipte, als Prem niet snel genoeg terugschakelde… Het was al met al een erg vermoeiende rit, met de bus is aangenamer!

Na een paar uur hebben we samen met 6 jonge mannen uit Naya Gaun Church, die op de motor meegegaan waren, wat gegeten in een Nepalees wegrestaurantje. Ook Amrit, de broer van Prabha (op de foto met nichtje Prapthi) was mee. Afgezien 2 lekke banden bij de motorrijders, verliep verder alles goed. Dankzij de laatste dag van het Hindoefeest Tihar was het erg rustig op de weg. Het grootste struikelblok waren het laatste stuk weg omhoog, vlakbij Kathmandu, vanwege de slippende koppeling en omdat de weg op veel plaatsen compleet kapot gereden was.





Prapthi en Amrit

Om ongeveer 13.00 waren op de plaats van bestemming, het huis van de moeder (weduwe) van de aanstaande bruid. Resham Poudel, oud-voorganger van Naya Gaun Church was ook uitgenodigd en aanwezig, hieronder staat hij samen met Grishma op de foto. De dienst kon beginnen.

Resham (links) en Grishma

Eerst werden een paar bekende Nepalese liederen gezongen, daarna mocht ik iets zeggen. Na een kort woord van Grishma gaf Tilak als geschenk een doosje met de ringen aan Ganga en zij beantwoorde dat door ook Tilak een geschenk te geven. Vervolgens ging Tilak met Ganga de hele kring rond om formeel alle aanwezige familieleden en vrienden voor te stellen, daarna deed Ganga het van haar kant, soms onder veel hilariteit. Kortom, het was een heel ontspannen sfeer. Na met elkaar gebeden te hebben, was het officiƫle gedeelte afgesloten. Niet onbelangrijk is om te weten, dat een officiƫle verloving niet zomaar verbroken mag worden, in feite is daarmee het a.s. huwelijk al vastgesteld!

Na afloop was er nog een gezellig en informeel samenzijn, waarbij veel gegeten en gelachen werd. Om ca 16.30 was ik uiteindelijk afgemat door alles in het hotel.

Ganga overhandigt haar cadeau

Tilak stelt zijn familie aan Ganga voor

Ganga en haar jongere zus

Maandagmorgen had ik een ontmoeting met Pawan Gurung, een Nepalese jongeman van 26, die 2 jaar geleden samen met zijn vrouw en een aantal vrienden een werk begonnen is onder de straatkinderen in Kathmandu. Elke werkdag worden op verschillende vaste plekken in de stad de straatkinderen opgezocht. Ze geven ze te eten, zorgen dat ze zich kunnen wassen en geven ze schone kleding. Elke week werken ze zo hetzelfde programma af, waarbij per keer enkele tientallen kinderen bereikt worden.

Daarna was het wachten op de ladies, die met de bus uit Pokhara onderweg waren. Om 14.00 ben ik naar de aankomstplek gelopen, maar daar wisten ze me te vertellen, dat de bus aanzienlijke vertraging had. Doordat het de eerste dag na Tihar was, was er extra veel verkeer op de weg. Ik ben daarom naar het kantoor van Swiss Travel gelopen, om te vragen of zij iets meer wisten. Toen ik een half uur later terug kwam in het hotel, zaten ze daar al. Die vertraging was dus helemaal niet het geval. Yo Nepal ho (dat is Nepal)...!
Zo waren we weer bij elkaar. Om de tijd in Nepal op een waardige manier af te sluiten, hebben we ’s avonds lekker Italiaans gegeten.

Geen opmerkingen: