Dinsdag 15 december -Zeist

Dit is echt de allerlaatste blog over deze reis naar Nepal.
Vanmorgen om 03.15 zijn we veilig en wel op Schiphol geland, na een voorspoedige vlucht. Marja stond al klaar om ons naar huis te brengen!

Maandagochtend hebben we in Kathmandu nog onze laatste inkopen gedaan en Ads verjaardag gevierd. Eindelijk hoort hij ook tot het legioen van hen die niet meer moeten, maar mogen! Hij had daar al zo lang naar uitgezien...

Op mijn laatste wandeling door Kathmandu werd ik nogmaals geconfronteerd met een van de noden in deze stad: de jongens die op straat wonen en leven. De hele dag hangt een groep van 10 a 15 echt jonge jongens rond op een plaats in de stad, waar hun voornaamste bezigheid lijm snuiven is (zie foto).

De andere foto is van een aardbeienverkoper. Op een heel kunstige wijze had hij een piramide van aardbeien gebouwd.

Het vliegen met Arkefly heeft gemengde gevoelens bij ons achtergelaten. Het is heerlijk om min of meer rechtstreeks te vliegen en het vliegmaterieel is vrij nieuw. De service is beroerd, alleen op het gedeelte Bahrein - Kathmandu krijg je zonder betaling eten en wat te drinken aangeboden; op het traject Bahrein - Amsterdam (>7 uur vliegen) helemaal niets tenzij je betaalt (als je nog euros op zak hebt). Wat mij betreft betaal ik liever iets meer, met een goede service, dan dit. Daarnaast was het (bijna) lachwekkend hoe moeilijk men deed bij het inchecken in Kathmandu, omdat we ongeveer 1 kilo te veel bagage hadden... Dit zou wel eens de laatste keer met Arkefly geweest kunnen zijn, tenzij er iets verandert. Ik had medelijden met de Nepalezen, die dit allemaal in opdracht van Arkefly moesten uitvoeren.

Wat ook gezegd mag worden, we kwamen wel keurig op tijd in Bahrein aan, waardoor we daar nog Ads verjaardag met koffie en gebak hebben kunnen vieren.







Om half zes vanochtend vielen we eindelijk moe en schoon in slaap.

Al met al mogen we terug zien op een bijzondere reis. Ook een vermoeiende reis, maar we waren niet gekomen om vakantie te vieren. Voor mij was het hoogtepunt dit keer het bezoek aan de verschillende kerkjes in de bergen en in de Terai. Het is geweldig om te zien wat God in Nepal al 20 jaar aan het doen is. Hieronder nog wat foto's van deze trip.

Ook indrukwekkend is wat de christenen zelf allemaal in Nepal doen. Alleen al NGOC heeft met zijn schriftelijke bijbelcursussen bijna een half millioen mensen bereikt! Grootste nood in Nepal is niet zozeer evangelisatie (de Nepalezen kunnen ons daarin nog een lesje leren), maar vooral het opleiden en trainen van kerkleiders. Daar wordt met man en macht aan gewerkt en samengewerkt door de verschillende Nepalese organisaties, vooral ook op dat gebied kunnen ze heel goed hulp gebruiken. En wil je toch graag ook iets betekenen voor Nepal op het gebied van evangelisatie, dan kan dat door bijvoorbeeld organisaties als NGC (voorheen NGOC) te steunen met financien en gebed. Meer info daarover op de website van de stichting Hope for Nepal: www.h4n.nl.











Tot slot nog een kort stukje video uit Pokhara City Church en Naya Gaun Church:

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank God dat jullie weer veilig in huis zijn. En dank aan jullie die mons, mij in elk geval, van zo 'dichtbij' hebben laten meeleven met onze broeders en zusters in Nepal!
Geweldig!
Nu maar even acclimatiseren - niet zozeer de temperatuur als wel de maatschappij - en uitrusten. Ook hier is nog werk te doen!
Liefs, Marianne