27 september

De herfst heeft voor mij twee kanten, een fijne en aangename kant en een minder prettige kant. Om met de laatste te beginnen, de dagen worden steeds korter, de bomen worden steeds kaler en 'last but not least': de temperatuur zakt. Ik ben een mens die van warmte houdt, warmte wat betreft de temperatuur, maar ik houd ook van een warme en prettige omgeving.
Als ik uit het raam kijk zie ik de damp van het natte schuurdak opstijgen alsof het in brand staat. De zon schijnt door de rode bladeren van de boom achter in de tuin, dat geeft een warme en mooie aanblik. Daarbij op de voorgrond drie grote bloemen van een dalia en de fragiele bloem aan een gele roos, met de waterdruppels van de ochtenddauw er nog aan. Het is niet warm buiten, maar wanneer ik daar zo naar kijk, vanuit mijn warme studeerkamer, geeft het toch een gevoel van warmte.
Wat ik ook prachtig vind aan de herfst, zijn de verschillende kleueren van de bladeren aan de bomen. Deze tijd van het jaar geniet ik er extra van. als ik over de Amersfoortseweg rijd en al die verschillende kleuren bladeren zie, nog eens extra geaccentueerd door het heldere zonlicht er achter.
Herfst, twee kanten, ik richt me toch maar op het mooie, het 'warme', dan is de herfst misschien wel de mooiste tijd van het jaar (op de zomer en het voorjaar na...).

Zondagmorgen

Zondagmorgen is voor mij altijd een bijzonder tijdstip in de week. Waar veel mensen op zondagmorgen juist wat uitslapen, ben ik er meestal vroeg uit. Ik wil de zondag altijd in alle rust kunnen voorbereiden en ook in alle rust tijd nemen om God te zoeken.

Meestal loop ik al om half zeven buiten om onze hond uit te laten. Lekker een stukje door het bos lopen op het enige moment in de week dat er slechts sporadisch geluiden doordringen vanaf de A28. Lekker in het bos. Genieten van de frisse lucht (als het tenminste droog is) en genieten van de opkomende zon. Het is voor mij onbegrijpelijk dat we dit als gewoon kunnen beschouwen, in plaats van een prachtig stukje van Gods schepping. Een schepping die op veel plaatsen door menselijk toedoen zwaar onder druk staat. Een schepping ook waarvan de geleerden nooit exact zullen doorgronden hoe alles in elkaar steekt. De Regisseur en Schepper zijn voor mij en voor alle mensen niet ten diepste te doorgronden. Gewoon lekker genieten, ook straks van de samenkomst in de kerk, ook vanmiddag van een wandeling in het bos. Geniet van de zondag en vier de zondag! Genieten omdat ik weet dat ik een kind van God ben!

Reis naar Nepal

Bij onze bezoeken aan Nepal organiseren we ook reizen voor mensen die geinteresseerd zijn. Tijdens deze georganiseerde reizen laten we de deelnemers kennis maken met niet alleen de toeristische attracties (zoals op deze foto Swayambunath in Kathmandu), maar ook met de bevolking. Bezoeken aan kerken, diverse projecten en bijvoorbeeld het lepraziekenhuis in Pokhara horen daar ook bij. Maar natuurlijk trekken we ook een aantal dagen de bergen in. Een onvergetelijke ervaring!

6 september 2007

Nog ruim 7 weken en onze volgende reis naar Nepal begint. Dit keer wordt het een extra spannende reis, want kort na ons verblijf in Nepal worden er de verkiezingen gehouden. De spanning begint al toe te nemen.Onze reisdata:
  • 29 oktober vertrek
  • 30 oktober aankomst Kathmandu (Tibet Guesthouse)
  • 1 november aankomst Pokhara (Phill's Inn, Lakeside)
  • 20 november Kathmandu
  • 21 november vertrek Kathmandu
  • 22 november verkiezingen in Nepal en onze aankomst in Nepal.
Voor meer info zie onze website: www.janauk.net en www.h4n.nl